Madplan

Du kan læse meget mere om vores madkultur her.

MANDAG

Grød

Oftest får vi hjemmelavet glutenfri grødblanding - alternativt: 

  • Speltgrød
  • Den glade maves grød
  • Krudtuglegrød
  • Grød af brune ris

Tilbehør/topping:

  • Mos af fx gulerod/squash, abrikos, rabarber, æble/pære
  • Hørfrøolie/mandelsmør/ghee
  • Flødeskum, evt. med rødbedekrystaller for den smukke farves skyld
TIRSDAG

Rugbrød med ca. 4 slags vegetarisk pålæg

Eksempler:

  • Årstidens salat m. fx rødbede, æg el. lign.
  • Figenpålæg
  • En slags grøntsag
  • Tahin
  • Hummus/ærtehummus
  • Hjemmelavet grøntsagspostej
  • Ostestave/flødeost
    ONSDAG

    Daal

    Indisk linsebaseret gryderet med tilbehør af hirse og yoghurt.

    Eventuelt lidt grønt krydderurtedrys

      TORSDAG

      Vegetarisk gryderet

      Bygotto eller grøntsagsgryde med topping

        FREDAG

        Grøntsagssuppe med årstidens grønt

        Eksempler:

        • Hokkaido
        • Rødbede
        • Kartoffel-porre
        • Gulerod-karry
        • Jordskok

        Tilbehør:
        Qunioa eller linser samt groft hjemmebagt brød og drys af krydderurter eller ristede kerner