Madplan
Du kan læse meget mere om vores madkultur her.
MANDAG
Grød
Oftest får vi hjemmelavet glutenfri grødblanding - alternativt:
- Speltgrød
- Den glade maves grød
- Krudtuglegrød
- Grød af brune ris
Tilbehør/topping:
- Mos af fx gulerod/squash, abrikos, rabarber, æble/pære
- Hørfrøolie/mandelsmør/ghee
- Flødeskum, evt. med rødbedekrystaller for den smukke farves skyld
TIRSDAG
Rugbrød med ca. 4 slags vegetarisk pålæg
Eksempler:
- Årstidens salat m. fx rødbede, æg el. lign.
- Figenpålæg
- En slags grøntsag
- Tahin
- Hummus/ærtehummus
- Hjemmelavet grøntsagspostej
- Ostestave/flødeost
ONSDAG
Daal
Indisk linsebaseret gryderet med tilbehør af hirse og yoghurt.
Eventuelt lidt grønt krydderurtedrys
TORSDAG
Vegetarisk gryderet
Bygotto eller grøntsagsgryde med topping
FREDAG
Grøntsagssuppe med årstidens grønt
Eksempler:
- Hokkaido
- Rødbede
- Kartoffel-porre
- Gulerod-karry
- Jordskok
Tilbehør:
Qunioa eller linser samt groft hjemmebagt brød og drys af krydderurter eller ristede kerner